• +386 (0)7 81-60-930
  • mizarstvo.judez@siol.net

Dodatno

S širokim barvnim izborom površinskih obdelav lesa, okovja in dodatkov, natančno uresničujemo pričakovanja naročnika, saj v svojo ponudbo vključujemo le materiale najboljših evropskih proizvajalcev, katerih atestirana kakovost in obstojnost sta preverjeni v ekstremno ostrih in spremenljivih podnebnih razmerah.
Skrb za zdravo bivalno okolje, polepšano z enim od stoterih barvnih odtenkov po izbiri naročnika, nas pozicionira kot ekološko osveščenega proizvajalca stavbnega pohištva z najširšim izborom.

judez-barve

Okovja

Uporabljamo okovje priznanega nemškega proizvajalca v srebrni barvi s pokrivnimi kapicami v rjavi, F4, beli in sivi barvi (prilagoditev barve vidnemu okovju). Nudimo vam tudi možnost vgradnje skritega okovja ter delno zračenje. Okovje omogoča enoročno odpiranje po vertikalni in horizontalni osi. Za odpiranje nadsvetlob pa vgrajujemo tudi t.i. ventuse. Velik izbor kljuk za okna v barvah in dizajnih različnih proizvajalcev.
judez-okno-okovje
judez-okno-okovje

Stekla

V 68 profil okna se lahko vgradijo stekla debeline 24 mm ( LOWE 4-16-4) Koeficient toplotne prevodnosti stekla K 1,1 W/m2 Koeficient zvočne prevodnosti 32 dB ali debeline 36 mm (LOWE 4-12-4-12-LOWE 4 K 0,7). Koeficient toplotne prevodnosti stekla K 0,7 W/m2 Koeficient zvočne prevodnosti 32 dB V okna »profil 78« se vgrajujejo stekla debeline 36 mm. Z debelino stekla se lahko zmanjša koeficient zvočne prevodnosti. Stekla z medstekelnimi žaluzijami vam nudijo zaščito pred soncem in neželjenimi pogledi, vgrajena v medstekelni prostor, zaščitena pred umazanijo in vremenskimi vplivi, z možnostjo nastavitve. Ornamentna steka polepšajo izgled oken oz. vrat in zmanjšamo možnost nezaželjenih pogledov sosedov v vaš dom. Nudimo vam več različnih vrst ornamentnih stekel, v različnih barvnih odtenkih, odvisno od želje stranke. Najbolj uporabljena stekla; beli pesek, bela činčila, satinato.
judez-okno-prerez
judez-okno-prerez

Zunanje žaluzije

Narejene so iz najkakovostnejšega aluminija in jih uvrščamo v najvišji razred zunanjih žaluzij v raznih barvnih odtenkih. Zaradi zaobljenih robov so neobčutljive na najmočnejše sunke vetra. Prav način izdelave zunanjih žaluzij Krpan omogoča, da so trajno obstojne in ne rjavijo. Zunanje žaluzije dvigamo in spuščamo z aluminijastimi stranskimi vodili, ki so izdelana iz enakega materiala kot zunanje žaluzije in so trajno obstojna. Upravljamo jih lahko z ročko ali z elektromotorjem s sprejemnikom na daljinsko vodenje, ročnim stikalom ali centralnim vodenjem.
judez-okno-prerez

Rolete

Rolete spadajo med senčila s katerimi dosežemo popolno zatemnitev prostora, poleg tega pa nam nudijo še dodatno zvočno in toplotno izolacijo. Varujejo nas tudi pred vremenskimi neprijetnostmi in neželenimi pogledi. Poleg svoje funkcionalnosti imajo rolete tudi dekorativno funkcijo. Izbirate lahko med ALU in PVC LAMELAMI različnih barv in dimenzijami lamel.
judez-referenca

Polkna

Polkna nam nudijo zatemnitev in senčenje prostorov, so dodatna zvočna in toplotna izolacija objekta, dodatna protivlomna zaščita in tudi zaščita pred radovednimi pogledi. Polkna vam izdelamo iz masivnega lesa smreke, merantija ali macesna. Finalno so zaščitena z debeloslojnimi vodnimi barvami po barvni karti iz asortimana ali po barvni karti RAL Izbirate lahko med polkni s fiksnimi, gibljivimi lamelami, polnili, možne pa so tudi kombinacije, npr. zgornja polovica gibljive lamele - spodnja polovica polnilo.
judez-okno-prerez

Križi

Steklodeljivi Masivni leseni križi različnih širin razdeljujejo steklo na več delov. Nalepljeni Lesene letvice, nalepljene na steklo z obeh strani, med steklom aluminijasti distančnik; videz steklodeljivega križa. Medstekelni Medeninasta ali aluminijasta mreža različnih barv v medsteklenem prostoru; ne ovira čišcenja stekel.

Montaža

Nudimo vam tudi dostavo in montažo oken in vrat, v primeru menjave (prenove) pa tudi demontažo in odvoz starih oken. Nudimo montažo - vgradnjo oken po smernicah RAL, ki zagotavlja boljše tesnjenje oken in preprečuje nastanek toplotnih mostov. Toplotne izgube so manjše, predvsem pa ni pojava kondenza in plesni v notranjosti stika, ki se v ekstremnih primerih prenaša tudi na konstrukcijo. Sama RAL montaža ne bo dovolj učinkovita, če drugi deli hiše niso zadosti toplotno izolirani in so vir prevelikih toplotnih izgub. Zato je priporočljivo, da se zanjo odločimo pri vseh energetsko varčnih novogradnjah, ki ustrezajo zdaj veljavnim predpisom o toplotni zaščiti stavb. RAL montaža je obvezna pri nizkoenergijskih in pasivnih hišah, ter pri pridobitvi subvencije Eko sklada pri zamenjavi starih oken. Osnovno načelo RAL montaže je boljše tesnjenje stika na notranji, kot na zunanji strani. To omogoča "dihanje hiše". Na notranji strani se kot tesnilo uporabljajo, za zrak in vodno paro, neprepustne tesnilne folije, na zunanji strani pa difuzijsko odprte tesnilne folije ali predstisnjeni tesnilni trakovi. Tako je omogočen prehod vodne pare iz prostorov ven, ne pa tudi od zunaj noter. Tesnjenje je troslojno, en sloj na zunanji, drugi na notranji strani, tretji pa je toplotna izolacija v sredini.

Odkapni profili

Aluminijasti odkapnik na okvirju in krilu je optimalna zaščita najbolj izpostavljenih delov okna pred vremenskimi vplivi.

Komarniki

Za različne možnosti vgradnje vam nudimo različne sisteme komarnikov. Komarniki so lahko samostojni ali v kompletu z roletami.

Tesnila

Vsa naša okna se odlikujejo z odličnim tesnenjem, saj serijsko vgrajujemo dve tesnili, na okvir in na krilo.

Barve

Zaščita lesa je pomembna za dolgo obstojnost lesenih oken. Okna so barvana z debeloslojnimi barvami na vodni osnovi po barvni karti iz asortimana. Izbor barv je možen tudi po barvah iz barvne karte RAL. Vsa okna so barvana v treh slojih, prvi sloj vsebuje zaščito pred škodljivci ter osnovni impregnant, nato sledi vmesni sloj (filler), tretja faza je debeloslojna končna barva. Nudimo vam tudi možnost dvobarvnih oken ( znotraj drugačna barva oken kot zunaj).

Okenske police

Notranje okenske police so pomemben del našega doma ali prostora v katerem preživljamo svoj čas. Lesene notranje okenske police nam bodo pričarale občutek domačnosti. Okenske police notranje prostore spremenijo in obogatijo. Dobra izbira notranjih okenskih polic je izjemno pomembna. Notranje okenske police lahko izberemo v različnih dimenzijah. Od naše uporabe je odvisno, kakšne notranje okenske police si bomo izbrali. Razmisliti moramo o naslednjem: kakšne barve je okno, kakšne barve so stene in pohištvo v prostoru, čemu je okenska polica namenjena, kaj bomo nanjo položili/odložili, kakšno okensko polico potrebujemo, ipd.

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so posebej primerne, ko se odločate med klasičnimi zavesami ali notranjimi žaluzijami za svoj dom ali poslovni prostor. Priporočamo notranje žaluzije. Po našem mnenju imajo notranje žaluzije številne prednosti pred klasičnimi zavesami. Notranje žaluzije je lahko vzdrževati. Prah lahko z njih povsem preprosto obrišemo z vlažno krpo. Izbirate pa lahko med številnimi odtenki – vedno lahko najdete takšen odtenek barve žaluzije, ki se bo barvno lepo prilegal vašemu prostoru. Notranje žaluzije pa se zelo dobro obnesejo tudi kot zaščita pred soncem. Z obračanjem palice lahko lamele nastavimo tako, da prepuščajo poljubno količino svetlobe. Notranje žaluzije dvigamo in spuščamo s pomočjo vrvice ali verižice.